Мобілізовані українці зможуть отримати додаткові виплати: подробиці

У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт

В Україні планують надати додаткові виплати людям, яких призвали до ЗСУ. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт.

Його представили на офіційному сайті парламенту.

У тексті зазначено, що українці, яких мобілізували під час воєнного стану, мають право на отримання грошової компенсації за місцем роботи. А саме — виплату відпускних за всі дні невикористаної відпустки.

Зараз із працівниками розраховуються за період щорічної відпустки, яка залишилася неоформленою, і виплачують  додаткову суму співробітникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, лише у випадку звільнення з посади.

Передбачається, що керівництво компанії/підприємства/закладу гарантовано буде компенсувати вищевказані виплати ще й у разі призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

Законопроєктом також вносяться зміни, що стосуються призову керівних, педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників, спеціалістів навчальних закладів.

Якщо ці особи до моменту мобілізації пропрацювали на посаді не менше 10 місяців, їх також забезпечать грошовою компенсацією за невикористані дні щорічних відпусток з розрахунку повної їх тривалості.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень