Мобілізація в Україні: кого з чоловіків першочергово призвуть у грудні?

Повний перелік категорій військовозобов’язаних

В Україні продовжили загальну мобілізацію та воєнний стан, тому багато категорій українців й надалі отримуватимуть повістки від військкоматів.

Нагадаємо, що мобілізації підлягають військовозобов’язані та резервісти від 18 до 60 років. Але чоловіків від 18 до 27 років не можуть примусово мобілізувати, якщо вони не пройшли термінову службу.

Хто може отримати повістку в грудні 2023 року?

  • Придатні та обмежено придатні від 27 до 60 років, які мають досвід військової служби або не мають;
  • Придатні та обмежено придатні від 18 до 27 років, які перебувають у запасі чи резерві після строкової служби, навчання у виші або військовій кафедрі;
  • Придатні та обмежено придатні чоловіки від 18 до 60 років - за контрактом;
  • Чоловіки до 60 років, яких знято з військового обліку;
  • Чоловіки від 18 до 60 років, яких знято з військового обліку та які не мають права на відстрочку і не скоювали тяжких злочинів.

Крім того, у листопаді нардепи ініціювали законопроєкт, в якому вказано, що дозволяється мобілізувати 30% від кожного підрозділу правоохоронних органів на період до 6 місяців.

Такі зміни можуть забезпечити можливість ротації військовослужбовців, призваних під час мобілізації, які проходять службу протягом понад шести місяців. Проєкт закону ще не затвердили.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень