Місто-супутник Хмельницької АЕС відзначило день народження (ВІДЕО)

Містян привітав гендиректор електростанції Андрій Козюра

«Маленьке місто великих можливостей», «енергетичний світоч Поділля», «острівець соціального благополуччя», «комунальний рай», «місто молодих мам» та місто-супутник ХАЕС – усе це Нетішин.

Літопис молодого міста енергетиків розпочався наприкінці сімдесятих років минулого століття. Понад чотири десятки років тому, далекого лютневого дня провісником нової атомної ери для невеликого поселення став забитий кілочок на місці спорудження майбутньої електростанції, - йдеться у газеті «Перспектива».

40 років тому село Нетішин отримало статус селища міського типу, а через три роки стало повноцінним містом. У 1993-му Постановою Верховної Ради України Нетішин змінив статус і став містом обласного підпорядкування. Нині він є центром міської територіальної громади, й цими вихідними відсвяткував черговий день народження. 


Отримавши назву від маленького села, оточеного сосновими борами Малого Полісся, сьогодні Нетішин знають в Україні й світі як сучасне місто-супутник потужного енергетичного підприємства – Хмельницької АЕС.

 

Воно унікальне – таких в Україні лише чотири, які на своїх АЕС щодня виробляють електроенергію і є запорукою енергетичної незалежності країни.

 

Ми сплачуємо сотні мільйонів гривень податків у бюджет міста, області та країни. Ми підіймаємо імідж України технічною елітою, яка працює на нашому енергопідприємстві.

 

Нині перед нами стоять важливі завдання: добудувати третій та четвертий енергоблоки наймолодшої та найперспективнішої вітчизняної АЕС. Впевнені: ми приймемо правильні рішення, які принесуть лише процвітання та добробуту рідному місту, - зазначив генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень