За обіцянки треба відповідати, - Кульчинська нагадала міському голові про освітян

Освітянам урізали надбавки, і попри публічні обіцянки досі не повернули

Освітянам Рівного урізали надбавки за престижність. А це вагома частина зарплати, яку забрали у людей. 

Було:
  • 20% - для працівників Шкіл
  • 30% - для працівників Дитсадків

Стало:

  •  10% - для працівників Шкіл
  • 20% - для працівників Дитсадків

Ще 23 грудня 2021 року на сесії Рівнеради, під час розгляду бюджету на 2022 рік, депутат міської ради Галина Кульчинська підняла питання щодо несправедливого відсоткового розподілу доплат «за престижність» рівненським освітянам.

- Міською владою пропонувалося педагогам початкових класів виплачувати 20%, а всім іншим вчителям-предметникам - лише 10% (було 20%), педагогам дошкільних закладів - 20% (було 30%).

На що міський голова Олександр Третяк відповів, що за тиждень (30 грудня 2021) ситуацію владнають.  І зауважив, що розуміє, яку ношу взяли на себе освітяни в період пандемії:

- І я думаю, що ми маємо реально оцінити їхні навантаження, тому що це доволі серйозна категорія мешканців нашого міста, яка також дуже сильно страждала від ковід-19.

 

Це ті люди, які так само відчули на собі тиск по відстороненню, по інших речах, які змушені були робити тими чи іншими постановами.

 

Тому по педагогах прошу управління освіти підготуйте, будь ласка, також на наступну сесію пропозиції по престижності для педагогів на бюджетну комісію.

Міський голова Рівного публічно пообіцяв, що ця ситуація обов'язково буде виправлена  якомога швидше.

Наступну сесію тоді, 30-го, проголосуємо зміни в бюджет, -

підсумував мер.

Але відтоді нічого не змінилось. За нашими даними, на надбавки освітянам необхідно виділити 17 млн грн, при тому що бюджет міста у 2022 році становить 2,5 млрд грн. 

- Я чекала (думаю, як і багато вчителів), коли ж, нарешті, буде підготовлене обіцяне рішення. Тому, коли не побачила жодних пропозицій з цього приводу в змінах до бюджету на сьогоднішній сесії (а це вже 10 лютого!), звісно ж, задала питання: «А де обіцяні гроші вчителям?!» І не отримала жодної відповіді від міського голови.

Як доказ депутатка наводить фрагмент відеозапису сесії міськради

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень