Відомий Майстер, Музикант і Вчитель – Василь Павлюк – сьогодні б святкував свій 80-й день народження (ФОТО)

Натомість у Рівному відзначили лауреатів міської премії його імені

14 серпня 2021 року видатному рівненському музиканту-фольклористу, завідувачу кафедри хорового мистецтва РДГУ, Василю Павлюку виповнилося б 80 років.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила депутатка міської ради Галина Кульчинська:

– З ювілеєм, Майстре! І хоча свої 80 Ви зустрічаєте високо на небесах, ми пам'ятаємо про Вас, пане Василю.

 

Пам'ятаємо і знаємо, що в молодому ювілеї нашої держави є частина Вашої щирої і великої душі. Душі, яка завжди буде з нами у Вашому музичному спадку - українських народних піснях, які Ви, як дорогоцінне каміння, десятиліттями збирали в поїздках по найвіддаленіших куточках Полісся і Волині.

 

А потім ретельно переводили їх в нотно-музичні знаки, аранжували, щоб справжня українська мелодія і пісня вже ніколи не втратила свого унікального голосу. Це Ви навчили покоління рівнян по-справжньому розуміти і любити свою пісенну народну творчість і відтворювати її в піснях.

Василь Павлюк - великий Майстер народної творчості, великий Музикант і великий Вчитель. Щаслива, що встигла бути знайомою з Вами і бачити Ваші сонцесяйні очі і посмішку.

 

Щаслива, що 9 років тому ми започаткували важливу відзнаку для народників - міську премію в галузі народного мистецтва імені Василя Павлюка (…)

Між тим, сьогодні у Рівному вручали щорічну міську премію ім. Василя Павлюка. Цьогоріч лауреатами стали відразу двоє митців – майстриня декоративно-прикладного мистецтва та художньої вишивки й виробів з бісеру Орися Рябунець та фольклорист, керівник інструментальних гуртів етнокультурного центру Рівненського міського ПДМу Анатолій Сайчишин.

Зауважимо, що цю відзнаку присуджують за кращі здобутки народних митців. Цьогоріч грошову премію у розмірі 19 000 грн розділили між двома лауреатами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень