«Мало грошей?»: Батьків обурило майбутнє тестування НМТ-2023

Є питання до обов'язкових предметів

Випускники шкіл цьогоріч складатимуть мультипредметний тест з математики. Проте історія України не потрапила у перелік обов’язкових.

Ця ініціатива обурила батьків, вони проти того, щоб діти складали іспит з математики. Адже багатьом абітурієнтам вона не потрібна для вступу.

Матір одного з випускників Яна Абрамєйцєва через це звернулася до очільника профільного комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака.

Вона запитала, чи справді історію України вважають необов'язковим предметом для іспиту.

 

Особливо під час війни з росією.

Також жінка зауважила, що через постійні відключення світла та дистанційне навчання діти не мали можливість отримувати якісні знання з математики. Тож не треба додавати цей предмет у перелік обов’язкових.

При цьому поцікавилася у Бабака, чи сподіваються чиновники таким чином на залучення дотацій, якщо результати абітурієнтів із математики будуть низькими.

Інші батьки у коментарях під постом Яни відреагували так:

  • У п'ятому класі кожного дня математика. Це здуріти можна. Зате історія один раз на тиждень. Може зробимо пріоритет врешті решт на історію, щоб не повторювати помилок?
  • У багатьох країнах історію складають, щоб отримати право на громадянство. А вам необов'язково?
  • З якого дива хтось вирішив що математика обов'язково необхідна аж так, щоб усім іспити з неї складати? А можна зробити один іспит обов'язково (укрмова) і один на вибір (математика, історія України, іноземна мова)? Чи так ті, хто причетний до організації і проведення тих іспитів, мало грошей зароблять?)
  • А є якась петиція щодо скасування обов'язкового іспиту з математики? Я б із задоволенням проголосувала і ще голосів пару сотень би залучила;
  • На мій погляд – жахливий вибір. Все важливо: і мова, і математика, і історія. З історією зрозуміло, потрібна. Математика – наука, яка вчить логічно і критично мислити, перевіряти інформацію, сумніватись. Це критично важливі навички.

Раніше ми писали таке:

Будуть зміни: У МОН повідомили результати опитування і перші деталі про майбутній НМТ для випускників

Джерело: 24tv

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень