МОН хоче змінити прописи українського алфавіту

Для цього створили робочу групу

Міністерство освіти і науки України хоче уніфікувати каліграфічне письмо букв українського алфавіту та цифр. Зразки на погодження мають подати у МОН до 25 січня. Над цією ініціативою ще з листопада працює робоча група.

Вони мають розробити єдині зразки каліграфічного письма букв українського алфавіту та цифр.

У тексті вказано, що такі прописи необхідні для «уніфікації основних характеристик форм букв українського алфавіту і цифр та єдиних зразків каліграфічного письма (...) для поліпшення якості навчально-методичного забезпечення».

Про такі плани стало відомо лише 10 січня.

 

Проте жодних деталей змін і попередніх розробок правопису ніде немає.

Ця інформація викликала обурення в громадськості. Зокрема, у графічної дизайнерки Олександри Корчевської. Вона на своїй сторінці у Facebook опублікувала допис щодо цього рішення. Як мінімум її обурює відсутність фази обговорень.

На думку дизайнерки, серед учасників групи немає практикуючих каліграфів, є явний перекос у сторону методистів, доробок яких у сфері дитячих прописів неочевидний, бо «лише одна авторка гуглиться як автор прописів».

Олександра Корчевська

Водночас Корчевська розуміє необхідність уніфікації прописів під один стандарт, адже «відсутність усталених робочих зошитів, прийнятих для всіх, погана їх узгодженість з дистанційним навчанням – це теж проблема, яку треба вирішувати».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень