Хто заплатить за чужих дітей у дитсадках? У Рівнераді знайшли рішення

Вимагатимуть компенсації

Рівне вимагатиме компенсацію за навчання дітей у дитсадках, які зареєстровані в інших тергромадах. Наразі у закладах дошкільної освіти міста таких 375 дітей. Більшість батьків цієї малечі працюють у Рівному, а от батьки 38-ми дітей не підтвердили інформацію про сплату податків до місцевого бюджету, повідомили в міському управлінні освіти на запит Радіо Трек.

Нагадаємо, у жовтні Рівнерада прийняла рішення щодо міжбюджетного трансферу компенсації за дітей з інших тергромад, які відвідують наші дитсадки. Адже на харчування дітей з бюджету Рівного виділяють 30% вартості, а загалом за 10 місяців 2022 року місто витратило на утримання 39-ти закладів дошкільної освіти маже 28 млн грн.

Зараз вартість харчування дітей віком до 4-х років становить 35 грн/день, а їжа для старших вихованців коштує 45 грн/день. Батьки сплачують 70% цієї суми.

Найближчим часом необхідні документи від Рівнеради скерують до інших тергромад, аби стягнути кошти.

До слова, зауважимо, що дітей у Рівненські дитсадки зараховують через електронну реєстрацію і електронну чергу.

Чи законно до неї потрапляють діти з інших тергромад - питання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень