Мультипредметний тест для випускників: Відомо, чи буде іноземна мова обов’язковою

Остаточне рішення мають прийняти до березня

У мультипредметному тесті, який тимчасово заміняє ЗНО, планують об'єднати три обов'язкових предмети. Це ініціатива Міноствіти. У національний мультипредметний тест хочуть включити три обов'язкових предмети — історію України, математику й українську мову. Четвертий предмет буде на розсуд учасника. Про це в ефірі телемарафону, сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Позиція МОН полягає у проведенні тестування з чотирьох предметів.

- Позиція Міністерства освіти і науки завжди була конструктивною, враховуючи позицію і самих абітурієнтів, і їхніх батьків. І це є найголовнішою підставою для формування наших пропозицій.

 

Я особисто зустрічаюся з батьками, вчителями, майбутніми абітурієнтами. Міністерство буде стояти на позиції, щоб проводити тестування виключно в один день. Якщо ми будемо розтягувати тестування на кілька днів, то чим це буде відрізнятися від традиційного ЗНО і яким чином це враховує небезпеку воєнного стану, — зауважив міністр.

Міністр повідомив, що четвертим предметом у НМТ відомство пропонуватиме інші шкільні предмети — іноземну мову, фізику, хімію, біологію тощо.

- І у цьому контексті абітурієнт зможе сам обирати той комплект дисциплін, який він може якнайкраще скласти і бути зарахованим до національних закладів вищої освіти.

 

Саме це є основою формування вступної кампанії 2023 року — зберегти якомога більше дітей, які вступили до закладів вищої, фахової передвищої освіти в Україні.

 

Це основний меседж, який сьогодні переслідує міністерство, — наголосив він.

Нагадаємо, остаточну модель проведення НМТ визначать за результатами ухвалення одного з законопроєктів, що наразі зареєстровані у парламенті. За інформацією членів профільного комітету ВР, розгляд законопроєктів може відбутися у лютому-березні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень