Малина пропаде на очах: ​ці 3 помилки у догляді можуть залишити вас без урожаю

Як робити не слід?

Малина належить до невибагливих культур, які висувають мінімальний набір вимог. Але іноді чагарник може без видимих ​​причин почати сохнути. На цьому тлі помітно зменшується розмір ягід. Однак, є кілька причин, чому так відбувається. 

Найочевидніша причина – нестача вологи. Малина любить сирий ґрунт, посуху переносить дуже важко. Тому дрібні ягоди стають звичайною справою в такій ситуації.

Буде дрібніша за редиску: що НЕ можна садити біля моркви

Друга причина – дефіцит харчування. Якщо чагарникові не вистачає ресурсів, щоб підтримувати здоровий розвиток зав'язі, то частини рослина позбавляється.

Небезпечнішою ситуація стає, коли малина хворіє на «усихання гілок». У цьому випадку йдеться про те, що рослина уражена грибковою інфекцією. Вона оселяється в судинних пучках малини, і гілка гине разом із плодами.

Якщо чагарник уражений хворобою, не можна зволікати, інакше інфекція загубить всю рослину. Потрібно провести обрізування та видалити всі уражені пагони. Необхідно різати до здорової тканини, аби хвороба не поширилась далі.

Видалені гілки не можна залишати на ділянці. Їх треба спалити, інакше інфекція  розсіється на здорові рослини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень