Правильна обрізка допоможе значно збільшити урожай малини: як це зробити?

Що обов’язково слід обрізати, а що – залишити

Обрізка є важливою частиною догляду за малиною, адже ця процедура дозволяє значно збільшувати врожай ягід. Однак надзвичайно важливо правильно проводити цей вид робіт.

Особлива увага приділяється гілкам, які давали врожай цього сезону – їх краще обрізати. А ось молоді однорічні гілочки чіпати не треба – вони стануть основним джерелом ягід наступного разу.

Влітку варто обрізати верхні частини гілок. Завдяки цьому значно збільшується врожай, адже у чагарника немає потреби спрямовувати поживні речовини всій рослині. Це дозволяє направити всі свої сили на ягоди – їх буде більше (кількісно), та й самі ягоди будуть помітно більшими за розміром

Якщо ви помітили, що листя на деяких частинах малини почало жовтіти, то ці гілки варто видалити. При підозрі на хвороби їх краще спалювати, а сам чагарник обробити.

Також не забуваємо дбати про порослі. Якщо цього не зробити, то малина перетворюється на справжній бур'ян, здатний захопити значну частину ділянки. Деякі дачники обрізають гілки, інші проводять ефективнішу процедуру: місце посадки малини можна «захистити» листами шиферу. Стелити матеріал потрібно приблизно на 25 см навколо куща. За такого підходу можна раз і назавжди розв'язати проблему з молодою порослю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень