Мають скластися цих 5 факторів: полковник ЗСУ розповів, за яких умов може закінчитися війна

На його думку, без цих базових чинників нова ворожнеча неминуча

Полковник Збройних сил України Петро Черник каже, щоб прогнозувати шляхи закінчення війни Росії проти України, потрібно дивитися набагато ширше.

За його словами, без України Росія історично неможлива як наддержава. Іншого способу мислення в політичному та загальнонаціональному сенсі у країни-агресора немає.

- Російська державність в тому вигляді, в якому вона є, починаючи з Івана Грозного, носить імперський характер. І взагалі сходження спочатку царської імперії, а потім більшовицької імперії почалося з поглинання України. Сумний 1654 рік - Переяславська рада. Це є тим фундаментом їхнього створення в частині наддержавності, - сказав Черник в інтерв'ю ТСН.

Полковник переконаний: щоб назавжди закрити питання війни з РФ, необхідно, щоб склалися п'ять фундаментальних принципів: 

  • Російська Федерація повинна розпастися на 25-30 держав;
  • у РФ мають забрати ядерну зброю;
  • «їх повинні відсікти від нафти, газу, Сибіру, тому що це дешеві ресурси, які їм дурманять голову»;
  • Україна повинна обов'язково вступити в НАТО.

- Те, що залишиться на території Московської республіки, як вони її умовно назвали, зразка 1471 року. Чому цей рік - це ще без Новгорода Великого, до його приєднання. Це останні картографічні обриси Московського князівства, - сказав Черник.

Військовий аналітик назвав і п'ятий фундаментальний принцип. За його словами, потрібно проводити ідеологічне очищення трьох поколінь росіян, а на це піде від 60 до 80 років. Саме так і відбувалося в Німеччині після Другої світової війни.

- Це п'ять базових принципів. Якщо це не вирішується, за винятком вступу в НАТО, то питання наступної російсько-української війни — лише питання часу, — вважає Черник.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень