«Люблю салати і цукерки», - історія про рівнянку, яка відмовилась від м’яса (ФОТО)

1 жовтня - Всесвітній день вегетаріанства

Ольга Корсюк, фото з Фейсбук

З цієї нагоди Радіо Трек вирішив взяти інтерв’ю у відомої рівнянки, громадської активістки, власниці кав’ярні Kavasutra та співвласниці кафе SocioParty

Ольги Корсюк.

Дівчина вже 6 років харчується в основному їжею рослинного походження та зрідка вживає деякі молочні продукти.

Зараз у її раціоні переважають овочі, фрукти, горіхи, каші, бездріжджовий хліб, корисні смаколики.

Отож, ми запитали Ольгу про таке:

- Чому ви перестали їсти м’ясні страви? Чи може це сімейна звичка?

- У нашій сім’ї так харчуюсь лише я. Свій раціон змінила перш за все з морально-етичних питань, бо не хотіла забирати чиєсь життя. Тому я почала їсти рослини. Але згодом це трансформувалось у стиль мого життя. Навіть якби можна було б вживати якісь типу синтетичні білки, то їх насправді і не хочеться. Зі зміною раціону я почала помічати позитивні зміни у своєму тілі, з’явилась якась легкість.

Тож навіть і не хочеться ніякого м’яса чи риби.

- А про які саме плюси особисто для себе від вегетаріанства можете розказати:

- Перш за все – це фізична легкість. У мене з’явилось значно більше енергії, менше хочеться спати. Ніяких негативних змін у стані шкіри, волосся та нігтів я не помітила. Я не відношусь до свого харчування з фанатизмом, просто інтуїтивно підбираю рослинну їжу, яку хочеться. З цим у мене не виникає ніяких труднощів і не витрачаю на приготування їжі багато часу. Я веду активний спосіб життя, щодня роблю понад 13 тисяч кроків.

- Яка ваша улюблена страва?

- Ой (сміється), салати і цукерки. Я уникаю яєць, тож цукерки їм з сухофруктів. У салатах, ягодах і фруктах, горіхах є усе необхідне для мого організму.

- А дорого бути вегетаріанкою?

- Не дорожче, а ніж купувати якісне м’ясо чи якісь види риби. Все доступне. У всьому потрібно мати міру. Місцевих корисних продуктів дуже багато, від зелені, ягід, бобів до горіхів та насіння.

Я переважно їм у кафе, бо тут працюю і мені це дуже зручно.

- Де купуєте продукти? Чи є у Рівному проблеми з вибором вегетаріанських продуктів.

- Насправді у Рівному неважко бути вегетаріанцем. У нас є чудовий ринок, на якому можна придбати у фермерів чи жіночок  гарні, свіжі і натуральні продукти. Є класні наші сезонні продукти та імпортні. У супермаркетах великий вибір.

Є інтернет-ресурси, на яких можна замовити корисні і смачні горішки, консервації, фрукти й овочі. Вони дуже корисні, натуральні і без сторонніх запахів.

- А як ви проводите час зі своїми друзями, наприклад, у кафе. Чи немає бажання з’їсти шматочок смаженого м’яса з іншої тарілки?

- Я не шукаю собі однодумців за раціоном харчування, але серед моїх друзів з’являється все більше вегетаріанців. Вони розуміють, що таке харчування краще.

З тими, хто не хоче харчуватися рослинною їжею і їсть поруч зі мною м’ясо чи рибу, я спокійно спілкуюсь, не нав’язую їм вегетаріанство. Бо це має бути особистий вибір кожної людини.

- А чи є у Рівному кафе, де можна замовити вегетаріанські страви?

- Суто вегетаріанських закладів у місті поки немає. Але проблеми для себе я не помітила. Майже у всіх закладає є страви з рослин. Наприклад, можна замовити звичайний «Грецький салат». Є у місті також кілька моїх улюблених ресторанів, де є вегетаріанське меню.

На завершення розмови Оля зауважила, що у неї дуже насичене життя. Зокрема, окрім підприємницької діяльності вона переймається долею зелених насаджень у Рівному і є ініціатором петиції на сайті міської ради з цього приводу.

А ще, рівнянка – літає.

- Я літаю на планері на аеродромі «Воронів», це якраз може свідчити про мою нормальну мозкову діяльність, зауважила Ольга.

Про види вегетаріанства, переваги і недоліки ми писали тут:

Сьогодні на Рівненщині святкують ті, хто хочуть продовжити своє життя і не забирати чуже
Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень