Лише фотополювання: чотири болота Рівненщини охоронятимуть на світовому рівні

Вони отримали статус міжнародних

Як ми уже повідомляли, на початку лютого представникам Рівненського природного заповідника у Києві вручили відповідні сертифікати. Йдеться про "Болото Сира Погоня" та "Болото Сомине", робота щодо надання яким міжнародного значення велася ще від 2012 року. Крім них статус міжнародного має і торфово-болотний масив «Переброди».

З того часу статус міжнародного отримало і болото «Коза-Березина».

Шляхи щодо збереження та охорони цих угідь у Рівненській ОДА обговорювали екологи, науковці, голови сільрад та землекористувачів, адже, за словами директора обласного Департаменту екології та природних ресурсів Володимира Захарчука, за останні півстоліття зникло 40 % цих територій.

Учасники круглого столу кажуть, що у цих місцинах можна буде займатися екологічно безпечною діяльністю, зокрема, збиранням ягід, лікарських рослин. Також ці угіддя можуть стати привабливими для туристів. Адже в перспективі тут можна розробити маршрути екостежок, а ще - займатися фотополюванням.

Також екологи наголошують на необхідності виготовлення інформаційних знаків та паспортів боліт з їх детальним науковим описом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень