«Ліс у смартфоні»: на Рівненщині можна перевірити, чи законно вирубують ліс

Прямо з телефона

Фото ілюстративне

Шість областей України під'єднали до політного проєкту електронного реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок «Ліс у смартфоні». Рівненщина – одна з них.

За даними Держлісагентства, нині у реєстрі є інформація про 30 600 виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Онлайн-карта рубок поширюється на Волинську, Київську, Полтавську, Рівненську, Тернопільську і Чернігівську області.

Будь-хто може зайти на сайт LK.UKRFOREST.COM та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини чи перевірити на карті законність здійснення рубок. У реєстрі можна обрати область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення.

Якщо гуляючи лісом, хтось помітить рубку дерев, може зайти на сайт і обрати опцію «Карта». У цей час на телефоні має бути увімкнена геолокація. Після натискання на відповідний номер виділу, на екрані має з’явитися інформація про рубку.

Якщо на карті не відображається лісорубний квиток, а рубка йде, потрібно або звернутися до відповідного лісництва чи лісгоспу, або викликати поліцію.

Скрін з сайту LK.UKRFOREST.COM

Повний перелік лісорубних квитків у форматі PDF доступний на сайті у рубриці «Витяг з реєстру».

Надавати пропозиції з удосконалення роботи сайту можна до державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» у рубриці «Підтримка».

У планах – запуск реєстру лісових квитків на промисловий збір ягід, грибів, меду, лікувальних трав, який уже на фінальній стадії розробки.

ДОВІДКА:

Лісорубний квиток – це дозвіл на заготівлю деревини. Він містить інформацію про місце та обсяг заготівлі. Документ видають обласні управління лісового та мисливського господарства.

До слова, загальна площа лісових ділянок України становить 10,4 млн га. Лісистість країни - 15,9%. До сфери управління Держлісагентства належить 7,6 млн га лісів (73% лісового фонду України).

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень