Ліквідатори аварії на ЧАЕС скаржаться на малі пенсії після їх підвищення

Деякі отримують мінімальну пенсію

Ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС незадоволені підвищенням пенсії. Йде мова про виплату, яку отримують чорнобильці першої категорії.

Нагадаємо, що з початку березня в Україні зробили перерахунок пенсій, зокрема й для ліквідаторів.

Вони отримували виплату з розрахунку плати за роботу у зоні відчуження, яка з 2006 року не змінювалася та становила 929 гривень.

Перерахунок збільшив її на 17%, тобто тепер показник заробітку становить тепер 1087 гривень. Ліквідатори незадоволені цим, говорить голова обласної громадської організації інвалідів Чорнобиля Віктор Ольховик:

Ліквідатори першої категорії в нас зараз отримують мінімальну пенсію. На сьогоднішні йде також зміна документів і ми розуміємо, що коли нас відділять від постраждалих, то можливо щось і зміниться. Але на сьогоднішні це не вирішує фінансових проблем, які є по пенсійному забезпеченню.

Зауважимо, що ліквідаторам аварії на ЧАЕС виплачують також пенсію за інвалідністю та відповідно до коефіцієнта оплати роботи в зоні відчуження.

В цьому випадку виплати сягають 3-4 тисяч гривень. Однак за словами Віктора Ольховика, ветеранів Чорнобиля, які отримують пенсійні виплати за такими розрахунками? зовсім небагато. Майже усі сім сотень ліквідаторів першої та другої категорій отримують від держави трохи більші мінімальної пенсії, що не перевищує двох тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень