Лікарняний під час відпустки – що буде з вашим відпочинком?

І чи відшкодовуються гроші за тимчасову непрацездатність у такому випадку

Під час відпустки працівник відкрив лікарняний. Чи отримає він кошти за лікарняним листком, чітко регламентовано у чинному законодавстві.

У п. 1 ч. 2 статті 11 Закону про відпустки вказується, що відпустку переносять або продовжують у разі тимчасової непрацездатності, засвідченої в установленому порядку.

Продовжити (перенести) відпустку можна з наступного дня після дати закінчення тимчасової непрацездатності в е-лікарняному, якщо на веб-порталі ПФУ відсутня інформація щодо продовження тимчасової непрацездатності.

Щоб перенести або продовжити відпустку через лікарняний, працівнику необхідно звернутися до кадровика. Той визначить, чи має право працівник на продовження або перенесення відпочинку і порахує кількість днів відпустки, що збіглися з тимчасовою непрацездатністю.

Далі працівник пише заяву про продовження чи перенесення відпустки, а роботодавець, своєю чергою, видає відповідний наказ.

Джерело: Кадровик-01

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень