«Хоч би на озеро з'їздить»: рівняни розповіли, чи зіпсували росіяни їм літо

Спойлер: таки спаскудили

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Літо 2022 для цивільних жителів регіонів, де не ведуться бойові дії, повне сюрреалізму – з одного боку, хвилюють і болять новини з фронту, з іншого – дні зараз особливо довгі й теплі...

Згідно з останніми опитуваннями, цього літа відпустки планують рекордно мало українців – 11%. Ще 47% вважають, що відпочинок та радість під час війни не на часі.

Ми вирішили спитати у рівнян, які у них були плани на літо до повномасштабного вторгнення росії, і чи втілиться у життя бодай щось із них.

Для повноти картини обирали людей з максимально різних сфер зайнятості і, відповідно, різним доходом. 

З тією ж метою залишили у відповідях людей слова «кацапи», «русня» і «москалі»  - хоч їх і не люблять соцмережі, але з пісні слів не викинеш

Антон, IT

Плани капітально змінились, планував поїхати у Херсон, а потім на море - в Залізний Порт, тепер хоч би на озеро з'їздить...

Пляж в Залізному Порту - фото з мережі
Пляж в Залізному Порту - фото з мережі

Катя, студентка

Хотіла кожного місяця відвідувати нове місто, та й в принципі кататись по областях, тепер працюю в Польщі на ненормованому графіку.

Вікторія, тестувальниця

До війни особливих планів на літо не було. Зараз майбутню відпустку теж поки не планую, бо важко передбачити, де сама буду через місяць.

 

Частково така невизначеність через кацапів, проте я не дам їм зіпсувати мені все літо.

Єва Бузкова, дизайнерка

Хотіла поїхати на Кінбурнську косу з палатками, і Астро Хату відвідати заодно. Замість цього переживаю за глухоніму жіночку в Скадовську, яка в минулому отримала нагороду за самий кращий двір, як вона там. Чи жива вона і її рідні...

Кінбурнська коса - фото з мережі
Кінбурнська коса - фото з мережі

Дмитро, військовий

Хотів у відпустці насолоджуватись яскравою буденністю разом з дівчиною (на місяць зняти квартиру) і жити, не відмовляючи собі ні в чому, але все пішло не за планом.

Мар'яна, студентка, працює в сфері обслуговування

Планувала вперше потрапити на фестиваль. Літо мало бути завалене роботою, але через кацапів роботи нема.

Юля, бойовий медик

Я працювала в Макдональдс і планувала обов'язково вперше в житті відвідати фестивалі «Файне місто» і «Західфест», це була моя мрія. Ще домовилась з подругою поїхати в Одесу на море.

 

Русня зіпсувала мені все, що я планувала.

 

Зараз я в ЗСУ, так як моя освіта медична, і в перші дні війни в мене вибір не стояв, де я повинна бути.

Фестиваль "Файне місто" - мрія Юлі. Фото з сайту фестивалю
Фестиваль "Файне місто" - мрія Юлі. Фото з сайту фестивалю

Михайло, самозайнятий

Напланував на це літо багато чого. Хотів весною поїхати в Польшу, з можливістю продовження співпраці більш як на 3 місяці, це дало б можливість подорожувати Європою, було б дуже цікаво побувати там, де ще не був, побачити як живуть люди. Але все обіср@лось 24.02.

Анна, тату-майстер

Хотіла відсвяткувати день народження в Києві, почати відкривати свою студію. Але через кацапів нічого не виходить, тому нічого не планую.

Валя, управителька в торгівлі.

В червні планувалась відпустка біля моря в Одесі. На липень маю квитки на концерт Iron Maiden у Варшаві. Вікендами хотілось відвідати брата у Львові і потрапити на лавандове поле в Уїздці, останнє, думаю, ще організую.

 

На Українське море вже не потраплю, та й ніхто не зможе. Щодо концертів, вистав чи чогось подібного - не маю бажання, хочеться просто сидіти і вити як вовк на місяць разом з сиренами...

Концерт Iron Maiden - фото з мережі
Концерт Iron Maiden - фото з мережі

Олександра, майстер народної творчості

Літо 2022 мало пройти на пленерах у Луцьку та Києві, у красуні-Одесі та старовинному Ніжині, ще мріялося відвідати Краків та Лейпціг.

 

Літо у мирний час було періодом мистецьких фестів, тому замість тривожної валізи у мене в коридорі мала стояти туристична сумка та етюдник з картинами.

 

Кляті москалі зламали мої плани на літо, проте багато, що за цей час переосмислилося, коли під час сирен пригортала найрідніших у коридорі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень