Лікарі готові, треба дві стерильні операційні: відділення трансплантології з'явиться у Рівному

Як до цього готуються у Рівненській ЦМЛ 

Операція з пересадки серця, яку проводили лікарі Рівненської ЦМЛ. Фото з мережі
Операція з пересадки серця, яку проводили лікарі Рівненської ЦМЛ. Фото з мережі

У Рівненській центральній міській лікарні відкриють перше в області відділення трансплантології. Його облаштують у хірургічному корпусі. Проєкт вартістю 10 млн гривень, які передбачали з державного бюджету, вже розробили й подали на міжнародний тендер. Про це раніше повідомляв головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук.

 - Маємо збудувати дві операційні для пересадки органів, включно з обладнанням, це буде коштувати 30 мільйонів гривень.

 

Перші десять мільйонів гривень з державного бюджету ми отримали влітку і вже розробили проєкт, який затвердили всі інстанції, і подали його на міжнародний тендер.

 

Вже півтора місяця йде відбір учасників і, сподіваємося, що за два-три тижні той тендер закінчиться і почнемо будувати.

 

Дуже хочемо побудувати це відділення, бо ми вже готові до трансплантації, – розповів Суспільному на початку листопада Євген Кучерук.

Головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук. фото з сайту міської лікарні
Головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук. фото з сайту міської лікарні

Для роботи у відділенні трансплантології готують три бригади. Вони спеціалізуватимуться на пересадці серця, нирок і печінки.

Юрій Поліщук - у мерії
Юрій Поліщук - у мерії

Про це розповів профільний заступник міського голови Юрій Поліщук:

 - Питання про відкриття відділення трансплантології у Рівному вирішили ще торік. Коли Рівне продемонструвало, що ми можемо робити пересадку серця і по факту їх проводимо.

 

Важливо, щоб після закінчення цієї хвилі пандемії лікарня повноцінно повернулась до роботи, в тому числі продовжили роботу в плані трансплантології. Це буде окремий хірургічний блок. Дві операційних. Там буде створена нова система маршруту пацієнта.

 

Коли він має пройти через це відділення у максимально стерильних умовах. Це дуже високотехнологічні, розумні й правильні речі. Які у світі вже є нормою.

 

Наші лікарі зараз навчаються, але той факт, що медики готові – остання операція з пересадки серця. Успішна і її проводила бригада рівненських лікарів.

Нагадаємо, спочатку року у Рівненській центральній міській лікарні, окрім успішних  пересадок серця, провели по три забори нирок і печінки.

Фото газети 7 Днів
Фото газети 7 Днів

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень