У прямому ефірі мати вперше почула, як б’ється серце її сина після його смерті (ВІДЕО)

Серце 52-річного Віктора Маршала, який пішов добровольцем на Донбас, на 23 роки молодше від нього

Ці дві родини об'єднало і горе втрати, і радість врятованого життя. Віктор Маршал, який потребував пересадки серця, і мама Ігоря Коваля, який став його донором. Перша зустріч цих раніше незнайомих людей, які стали надзвичайно близькими, відбулася  у святковому випуску ТСН до 30-річчя Незалежності України.

Віктору Маршалу 52 роки. Його нове серце - на 23 роки від нього молодше. Віктор жив у Криму. Після окупації пішов добровольцем за Схід. І, очевидно, там і був вирішальний удар по серцю. Його могла врятувати лише трансплантація.

Воно вже практично не працювало, воно просто стояло, - пригадує чоловік.

Віктор Маршал

27-річний львів'янин Ігор Коваль вважав, що він абсолютно здоровий. У нього щойно народився син - теж Ігор. 27 травня йому раптом стало зле, заболіло за грудиною, паралізувало руку. У Ігоря розірвалась вроджена аневризма. Чоловіка доправили до Львівської лікарні швидкої допомоги.

Лікарі змагалися за його життя, але врятувати не вдалось і констатували смерть мозку.

Ігор Коваль з дружиною та мамою

Після чого родичам довелося відповісти на складне запитання  - чи готові вони віддати органи для посмертної трансплантації, кажуть у лікарні.  

Ігорьошка кілька раз промовляв: "Мамо, якщо зі мною щось станеться і якийсь мій орган врятує життя, будь ласка...

 

То було за місяць до того, що сталося, та розмова в пам'яті була свіжа", - розповідає Людмила.  

Смерть її сина врятувала три життя. В день, коли не стало Ігоря, пересадили дві нирки і серце.

Це не просто вдячність, вона мені друге життя подарувала, вона в мене в телефоні записана «Мама 2», - розповідає чоловік.

Ці люди на відстані стали рідними один одному. Вони ніколи не бачилися в житті. Однак мріяли про цю зустріч відтоді, як серце Ігоря стало серцем Віктора.

І ось це сталося. Як це заведено під час зустрічі родичів донорів і реципієнтів, мати Ігоря отримала можливість пережити дуже гуманний і дуже зворушливий ритуал - послухати, як б'ється рідне серце.

У повній тиші схвильована жінка взяла з рук медика, координатора Інституту серця Анни Мельник стетоскоп і приклала його до грудей Віктора. Переповнена емоціями жінка ледве стримувала сльози і, відставивши стетоскоп, просто припала головою до грудей, де билося серце її сина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень