Андрій з Рівненщини з новими легенями почувається добре. Кошти зібрали за кілька тижнів

Родина хлопця потребувала допомоги на післяопераційний період

Менш ніж за місяць благодійний фонд «Відкриті долоні» на платформі dobro.ua зібрав необхідну суму - 46 132 гривні – на післяопераційну реабілітацію 23-річного мешканця Квасилова, що поблизу Рівного, Андрія Дацюка. Кошти необхідні на препарати, що застосовуються після трансплантації органів, які поки що не задекларовані в Україні.

Пожертви зробили 190 осіб невеликими сумами – від 50 до 2000 гривень.

Радіо Трек також долучився до доброї справи.

Анна Татарин, мама Андрія, повідомила, що він почувається добре. Проходить усі необхідні обстеження, результати яких не викликають у лікарів занепокоєння.

Три місяці після операції з пересадки легень, яку провели 23 грудня 2020 року, пацієнт має перебувати в ізоляції, аби не підхопити хворобу. Однак Андрієві треба дихати свіжим повітрям, тож він виходить на прогулянки увечері і так, аби нікого не зустріти.

До операції хлопець працював маркетологом у компанії Philip Morris і невдовзі мав отримати підвищення, але через хворобу змушений був на деякий час покинути цю роботу. Зараз, каже п.Анна, вдома часу теж не гайнує.

Нагадаємо, Андрієві у 6 місяців діагностували муковісцидоз - спадкове захворювання, яке уражає легені, потові залози та травну систему, спричинюючи хронічні респіраторні та травні проблеми. Хвороба невиліковна, пацієнти повинні усе своє життя приймати ліки, аби підтримувати свою життєдіяльність. Трансплантація легень, які поки що не проводять в Україні, була потрібна саме через муковісцидоз.

На операцію чекали майже рік, донора дочекалися наприкінці грудня. Трансплантацію провели у клініці в Мінську.

Більше читайте тут: Хлопець з Рівненщини одним із перших українців отримав нові легені. Щоб прижилися, потребує підтримки

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень