Через рішення про ЛГБТ рівненські депутати стали відомі на всю країну

Користувачі соцмереж кажуть, що рішення порушує Конституцію

Проведення гей-прайдів, маршів рівностей та інших публічних заходів ЛГБТ-спільнот відтепер у Рівному під забороною.

Ухвалення такого стало інформаційним приводом для українських ЗМІ.

Відомі інтернет-видання оприлюднили цю інформацію на своїх ресурсах.

[media=165995][media=165996][media=165997]

Багатьох користувачів соцмереж таке рішення обурило, мовляв, воно порушує конституційні права людей. 

Зокрема, рівнянин, вчитель та викладач університету Віталій Шевчук написав на своїй сторінці у Фейсбук таке:

Сага "депутати Рівного заборонили..."
 

Рівненська міська рада та її виконавчий комітет (й@б#y∆@¢&) вирішила:

1. заборонити (не маючи на це прав) на території міста "пропаганду девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі т.зв. "маршів рівності", "прайдів", "гей-парадів" тощо, що проходять у місцях масового дозвілля..."

 

2. Унеможливити (це ж як?) "проведення публічних кампаній і заходів, які складають загрозу інституту сім'ї як складовій стратегії нац. безпеки України, дискредитують сімейні цінності..."

 

Шановні депутати РМР, вам мало було "гелловіну"? Знову посміховиськом закортіло виставити наше місто? Конституція України вас не обходить?

 

Я не знаю, хто був ініціатором, але є припущення, що це ті ж люди, які вже "відзначилися".

Телебачення Торонто, вам тут сюжетик під'їхав.

Правозахисник Юрій Клекотка опублікував такий допис:

Про ПОПУЛІЗМ і БЕЗДАРНІСТЬ.

Сьогодні Рівненська міська рада вчергове проявила правовий нігілізм, тобто свідоме нехтування нормами права. Стаття 39 Конституції України дає право на мирні зібрання, мітинги, збори, походи і демонстрації без зброї і його мають всі громадяни України, при умові завчасного сповіщення місцевих органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування.

 

Так от, вищезазначені органи місцевого самоврядування, яким зокрема є Рівненська міська рада, НЕ МАЄ ПОВНОВАЖЕНЬ ЇХ ЗАБОРОНЯТИ.

Таке повідомлення встановлено виключно для того щоб надавати можливість відповідним органам виконавчої влади чи органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо безперешкодного проведення громадянами зборів, мітингів, походів і демонстрацій, забезпечення громадського порядку, прав і свобод інших людей.

 

Зауважте, що органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування мають право негайно після отримання заяви звернутися до суду з позовною заявою про заборону масових заходів чи про інше обмеження права на мирні зібрання (ч. 1 ст. 280 Кодексу адміністративного судочинства України, далі - КАСУ).

 

Суд задовольняє вимоги позивача в інтересах національної безпеки та громадського порядку в разі, якщо визнає, що проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій чи інших зібрань може створити реальну небезпеку заворушень чи вчинення кримінальних правопорушень, загрозу здоров’ю населення або правам і свободам інших людей.

 

У разі встановлення обмеження права на свободу мирних зібрань суд повинен обґрунтувати у постанові необхідність встановлення обмеження щодо реалізації права на свободу мирних зібрань, а також пропорційність способу такого обмеження.

 

СУД!!! Не міськрада, а СУД!!! це може зробити.

Хто обирає у владу одних популістів і неосвічених нездар?! Питання риторичне...

 

Невже знову немає чим зайнятись? Вам мало Хелоуіна?)

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень