Легендарний Біґ-Бен зупиниться на 4 місяці

Це найдовша зупинка годинника за його 156-річну історію

Лондонський годинник Біґ-Бен – своєрідний символ міста - вимушено зупиниться на чотири місяці для капітального ремонту. У парламенті Великої Британії підрахували, що його реставрація коштуватиме 29 млн. фунтів стерлінгів ($44,7 млн).

Однак у комітеті фінансів палати громад також передбачають, що сума може зрости до 40 млн. фунтів ($61,7 млн). Ремонту потребує годинниковий механізм: підшипники 300-кілограмових стрілок та  маятника.

Реставрацію Біґ-Бену проводитимуть для боротьби із корозією металу, тріщинами в стелі та іншими структурними дефектами вежі Вестмінстерського палацу.

«Серйозне занепокоєння викликає те, що, якщо ці проблеми не будуть усунені в найближчі два-три роки, годинниковий механізм може зовсім зламатися», - йдеться у звіті.

Капітальний ремонт зупинить легендарний годинник аж на чотири місяці – це найдовша зупинка Біґ-Бену за його 156-річну історію. У 1976 році лондонський годинник з перервами стояв 26 днів протягом 9-місячних ремонтних робіт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень