Легендарні світязькі пончики: прості секрети приготування смаколиків
Уявити відпочинок на Світязі без них неможливо
На Волині є популярне озеро Світязь, яке влітку відвідують десятки тисяч туристів. Їдуть туди не лише, щоб покупатися, а й щоб і смачно поїсти. Наприклад, популярних світязьких пончиків.
Волинський шеф-кухар Дмитро Жуковець поділився рецептом приготування легендарних пончиків. Відеорецепт він опублікував у своєму блозі в інстаграмі. Готувати пончики нескладно, каже кухар.
Інгредієнти:
- 500 г – борошна
- 110 г – води
- 110 г – молока
- 60 г – яйця
- 70 г – цукру
- 20 г – свіжих дріжджів
- 10 г – темного рому
- 8 г – солі
- 80 г – масла
Всі інгредієнти мають бути холодні
Змішати всі інгредієнти, окрім солі та масла. Додати сіль і вимішати 10 хвилин до пружності й еластичності. Додати холодне масло, сіль і вимішати ще 5-7 хвилин до гладкого стану.
Потім тісто має побродити при кімнатній температурі 1,5 години.
Поділіть шматочки по 50 г і сформуйте пончики. З начинкою будьте обережні, чим більше начинки – тим більше ймовірність, що їх розірве.
Сформованим пончикам дайте постояти 45 хвилин при кімнатній температурі.
Смажити треба в розігрітій олії по 3 хвилини з кожної сторони. Посмажені пончики промочити серветками й посипати цукровою пудрою.
Радіо Трек: НОВИНИ