Квартири, які будуть добре продаватися після війни

Одні шукають кращих умов, інші - шанс заробити

У багатьох регіонах рекордно впали ціни на житло, навіть у новобудовах. А таке житло є найбільш інвестиційно привабливим. І поки одні тікають від війни, інші думають, як швидко заробити після нашої перемоги, пишуть ProГроші

В яке житло можна інвестувати під час війни

По-перше, треба враховувати ризики. А зараз ніхто не може дати гарантій, що бодай якесь житло точно вціліє. Фахівці пояснюють, зараз в Україні немає безпечного місця.

Але інші ризики все ж мінімізувати можна. Треба обирати будмайданчик, де дійсно, попри усі виклики воєнного часу, роботи тривають. 

Це має бути чинний об’єкт, а не тимчасово заморожений, де відновлять роботи через два-три тижні. Оптимальною можна вважати будівельну динаміку від 1 поверху або 8-10% готовності на місяць.

Щоб заробити на перепродажі, просто купити квартиру недостатньо. 

Яке житло матиме попит

Тут експерти кажуть, що купуючи квартиру, людина шукає комфорт. І йдеться не тільки про квадратні метри – це ще й про доступність потрібної інфраструктури. Так звана концепція 15-хвилинного міста, коли з ЖК до усіх необхідних точок (роботи, навчання, закладів харчування, розваг та необхідних магазинів) можна дістатись максимально швидко.

Треба придивлятися до житлових кварталів з міксом інфраструктурних об’єктів, тобто торгових та комерційних площ різного призначення, ТРЦ на території, мініполіси екокомплекси підвищеного комфорту в бізнес-класі за містом із рекреаційним потенціалом – власною водоймою, двором-парком, лісом під боком, – пояснюють фахівці.

Навіть у випадках вкрай обмеженого бюджету поступатися форматом житла не варто. Адже у перспективі воно не матиме покупців  й у мирний час. Зекономити можна, якщо зменшити запити щодо площі житла чи вимоги до поверху. А також можна роздивитися варіанти житла у передмісті, де зводять концептуальні житлові комплекси з багатою інфраструктурою. 

Зважаючи на прогнозований бум продажу нерухомості після війни, покупці на таке житло – знайдуться. 

Які квартири купуватимуть у першу чергу

У мирний час найбільший попит мали однокімнатні квартири. Не втратять своїх позицій вони й потім. Але експерти радять обирати двокімнатні помешкання від 65 до 80 кв.м. 
Не в останню чергу треба поцікавитися безпекою й охороною майбутнього об'єкту.

А також тим, чи планує забудовник встановлювати генератори чи сонячні батареї, щоб забезпечити житлу хоча б часткову автономію у крайніх випадках.

Треба цікавитися юридичною стороною своєї інвестиції. Чи має забудовник усі документи, чи належним чином оформлена земля та інше.

До цього слід бути готовим

Дотримати термін здачі будинку в експлуатацію буде важко навіть дисциплінованим забудовникам з відмінною репутацією. Є об'єктивні причини, як то брак матеріалів, порушена логістика і нестача працівників, які служать у ЗСУ.

Тобто термін завершення будівництва може посунутися на 6, а то й 9 місяців. Це вже не погано враховуючи реалії та повну зупинку робіт на початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень