У Рівному більше не буде квартирних афер: Забудовники мають лишати «гарантійну частку»

Аби більше не було шахрайських схем

Житло на первинному ринку незабаром почне дорожчати, бо держава змінила вимоги до забудовників. Зокрема, вони будуть зобов'язані не продавати частину квартир до здачі будинку в експлуатацію, залишаючи так звану «гарантійну частку».

Ця вимога вже включена в реформу законодавства про захист прав інвесторів щодо нерухомості, яка будується.

Це зроблено для того, щоб забудовники могли продати зарезервовані приміщення у разі банкрутства чи інших фінансових проблем.

 

Нова будівельна компанія, яка прийде на їхнє місце, внаслідок цього отримає гроші для завершення будівельних робіт. І таким чином будівництво не «заморозиться».

Нагадаємо, подібна ситуація сталася у Рівному з ЖК «Шоколад» та «Ерсте Хаус». Останній нині має назву «Абрікос». Тоді забудовник «заморозив» проєкт і наступний забудовник мусив добудовувати об’єкт «в мінус»

Яким буде розмір гарантійної частки, Кабміні ще не визначив.

Експерт Володимир Семенцов зазначає, що законопроєкт призведе до підвищення цін на квартири як мінімум тому, що на ринку побільшає продажів вже готового житла – ціни між приміщеннями на початкових та завершальних етапах будівництва в середньому відрізняються на 35%.

Проте є й хороша новина для інвесторів. Депутати пропонують звільнити покупців квартир у новобудовах від податку на додану вартість (ПДВ). Відповідний законопроєкт №7683 було зареєстровано на сайті Верховної Ради.

Якщо податок приберуть, тоді нерухомість стане доступнішою.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень