Квартира годинами без світла: як не отруїтися продуктами з холодильника

Реальні терміни зберігання їжі

У Міністерстві охорони здоров’я навели правила зберігання продуктів, аби убезпечити людей від отруєння. В умовах постійного знеструмлення про тривале збереження їжі у холодильнику уже не йдеться.

У холодильнику має бути температура +4°C або нижче, у морозильній камері – не вище -4°С.

Тож у моменти, коли помешкання отримує струм, треба заморозити контейнери з водою, аби мати змогу зберегти температуру їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий або блоковий лід.

Коли відбувається знеструмлення, дверцята холодильника та морозильної камери слід тримати зачиненими.

У такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці.

Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильну камеру.

Пробувати їжу на смак, аби перевірити, чи вона безпечна – не можна. Якщо маєте сумніви, викиньте її. У смітник слід відправляти усе з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.

Найкраще мати вдома запас продуктів, які не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо). Краще обирати продукти з мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше ніж 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше ніж 10 г на 100 г продукту).

Намагайтесь готувати страви у невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.

Купуючи харчові продукти, надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника.

Крім того, харчі також можна зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень