Курсант знайшов у борщі мокрицю: що про це кажуть у ЗСУ (ВІДЕО)

Наполягають на медіанеграмотності користувачів інтернет-ресурсів

В мережі показали відео, на якому видно, як курсант у тарілці з борщем знайшов істоту, схожу на величезного таргана, мокрицю чи ракоподібного.

На початку тижня депутат Верховної ради, рівнянка Соломія Бобровська оприлюднила відео, на якому зображено невідому істоту, яку нібито у першій страві знайшов курсант військового вищого навчального закладу.

Відео супроводжувалося таким дописом:

Ми пишаємось тим, що борщ включили в спадок ЮНЕСКО та офіційно визнають українським. А на відео теж борщ, яким годують наших курсантів. Скільки зірок Мішлен він отримає?

Інформацію згодом підхопило видання Цензор.Нет під заголовком:

Нардепка опублікувала шокуюче відео: військових курсантів годують тарганами у борщі від монополіста закупівель Міноборони.

Також ресурс оприлюднив фото волонтерів з зіпсованими продуктами для військових:

Інформпривід перевірило інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

Журналісти видання вважають, що на відео

Істота, що нагадує силіконову іграшку або приманку для морської риболовлі, яку в даному випадку застосували як реквізит у відеоролику, щоб викликати певну реакцію у глядачів.

Журналісти АрміяInform, посилаючись на зоологів, запевняють, що

Дане створіння абсолютно не притаманне фауні України і схоже на ракоподібних, які живуть в північних морях і океанах. Тобто на суходолі чи у приміщеннях кухні і їдальні ХНУПС воно навіть теоретично не вижило б, і у Харкові його можна побачити тільки в екзотичному зоомагазині. Ну, або ж у якості реквізиту аматорського відео.

Фото Цензор. Нет

Ще один аргумент, який наводять журналісти видання: колір ракоподібного на відео.

ракоподібні, потрапивши в температуру 100 °C, отримують червоне забарвлення, такі властивості тканин їхнього тіла. В кадрі ж створіння зовсім не червоне, а зелено-коричневе, тобто не варене. Отже, воно в казані не було. 

Крім того, керівництво Харківського національного університету Повітряних Сил, звідки й з’явилось  відео, провело власне розслідування і виявило, що відео з’явилося в інтернеті по обіді 22 квітня на одному з російських інтернет-ресурсів.

Тоді ж у військовому ВИШі негайно перевірили їдальню, але подібних істот не виявили.

Матеріал у АрміяInform завершується словами:

Дослідження даної ситуації ще раз доводить медіанеграмотність користувачів інтернет-ресурсів, яких використовують в рамках класичних гібридних загроз для здійснення деструктивного психологічного впливу на свідомість громадян і військовослужбовців. 

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень