Купівлю пралки чи авто краще відкласти. Як поводитися з грішми під час воєнного стану

Розповів очільник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики

Він купівлі предметів розкоші чи товарів довготривалого користування краще утриматися та зачекати кращих часів. Ситуація в економіці країни наразі не стабільна, тож краще зосередитися на заробітках. Навіть якщо у війну вони суттєво зменшилися. 

Я б порадив не купувати автомобілі та не вкладати гроші у предмети довгострокового споживання.

 

Рекомендую економити гроші, заробляти гроші, навіть якщо платять менше, ніж до війни, і планувати своє життя на післявоєнний період, коли економіка буде відновлюватися і зростати…

 

Якщо у мене є певні заощадження, то, зважаючи, що військові дії ще не завершилися, логічно ці заощадження зберегти на крайній випадок. Якщо я буду купувати сьогодні пральну машину, напевно, для мене це буде інвестицією не досить розумною. Можна потерпіти й зі старою, - каже очільник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За порадою парламентського фінансиста, гроші краще тримати у гривні, адже це стабільна валюта й українці їй довіряють. 
Після першого шоку війни економіка поволі починає відновлюватися. 

Якщо на початку квітня продовжували працювати 40% людей (від тих, що працювали до повномасштабного вторгнення, то зараз їх вже 60%, і буде ще більше, - пояснює Гетманцев.

При цьому є суттєва різниця між регіонами, де вже не ведуться бойові дії, і містами, наближеними до зони бойових дій. Надходження там різняться. 

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень