Професії майбутнього: хто буде «найдорожчим» фахівцем за п'ять років

На що варто орієнтуватися при виборі професії

Повномасштабне вторгнення рф в Україну змінило ринок праці. Багато людей втратило роботу і змушені змінювати вид діяльності. З'явилися і нові потреби: країну потрібно відбудовувати.

В найближчі роки попит на ринку праці матимуть люди з абсолютно різних сфер

Після нашої перемоги країні потрібні будуть хороші будівельники, енергетики, інженери, архітектори, науковці тощо - всі, хто відновлюватиме пошкоджену інфраструктуру.

Йдеться не тільки про важку фізичну працю, а й про розробки, і технології, для яких  потрібна відповідна технічна освіта. Це люди, що добре знаються на математиці, фізиці, хімії та інших подібних науках. Зараз є достатньо можливостей, для опанування подібних професій.

Середньостатистичний архітектор в Україні заробляє до 18 тис. грн, керівник проєкту – до 50 тис. грн, інженер – у середньому до 30 тис. грн на місяць. Різнороби можуть отримати до 20 тис. грн, є попит на утеплювальників фасадів (до 40 тис. грн), високо цінують майстрів-будівельників, які заробляють до 120 тис. грн за місяць.

У військовій галузі теж потрібні будуть розробники

Україні потрібні будуть військові та науковці у сфері розробки озброєння. Війна закінчиться, але потреба підтримувати боєздатну армію і насичувати її новітніми технологіями залишиться.

Імовірно, що в цю сферу чимало інвестуватимуть. У цих фахівців будуть гарні можливості для набуття досвіду за кордоном.

Завжди великий попит мають лікарі, психологи, психотерапевти

Очікується, що після війни фінансування медичної сфери в Україні суттєво збільшать. Сьогодні лікарі можуть заробляюти до 30 000 грн на місяць. Особливо це стосується професіоналів, що працюють у приватних закладах. І це не лише хороша зарплата, а й робота з новою технікою, можливість постійного навчання.

Великий попит мають IT-спеціалісти

Айтівці мають великі можливості при порівняно низьких витратах. Завдяки інтернету можна працювати на будь-яку закордонну компанію, проходити курси та застосовувати нові технології в роботі одразу, як вони з'являються.

Такі професії вимагають хорошого знання англійської мови. Зараз Україна розширює співпрацю зі світом, і знання мови відкриє доступ до більшого вибору роботи, доступ до нових технологій, можливість напряму контактувати та набиратися досвіду в іноземних фахівців.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень