Уряд погодив нові соціальні виплати. Гроші виплачуватимуть впродовж трьох місяців

Їх отримають сотні тисяч українських сімей

В Україні впроваджують програму грошових виплат для найбільш вразливих категорій населення, які постраждали від війни росії проти України. Відповідне рішення уже ухвалили в уряді. Це спільна програма Міністерства соціальної політики, Всесвітньої продовольчої програми ООН та Верховного комісара ООН у справах біженців.

Розмір виплат становить 2220 гривень на місяць на кожну особу, охоплену програмою. Кошти будуть виплачувати впродовж трьох місяців на банківський рахунок, - кажуть у Кабміні.

При цьому звертатися за оформленням допомоги не потрібно. Гроші перераховуватимуть відповідно до даних у держреєстрах. Перелік категорій громадян, для яких передбачені ці виплати, додатково погодять у меморандумі про співпрацю.

Програма розрахована на підтримку 200 тисяч українців.

Передбачається, що в кожній вразливій родині гроші зможуть отримати до 3 її членів. Це виплата коштів за програмою ООН.

При цьому на виплату цих грошей ніяк не впливають інші види та розмір раніше призначеної допомоги.

Що важливо, ці кошти також не будуть враховувати під час обрахунку сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

Раніше таку додаткову програму підтримки Мінсоцполітики запровадило з ЮНІСЕФ для домогосподарств, які мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки, а також для родин, які мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одну дитину з інвалідністю. Програма на першому етапі охопить 50 тисяч сімей, у кожній з яких допомогу зможуть отримати до 5 членів родини.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень