Кухня може вбити: місця, де найчастіше з’являється цвіль

Регулярно обробляйте, бо потім погіршується здоров’я

Господині чи не щодня прибирають оселю. Однак є місця, де руки доходять найрідше. Це може стати причиною появи грибка, яким потім дихатимуть мешканці квартири. Особливо небезпечно це для маленьких дітей.

Де найчастіше ховається цвіль на кухні

Місце зберігання овочів у холодильнику

Місце для овочів – особливе і одне з найпопулярніших для розвитку цвілі. Там найкомфортніша температура для хворобливих бактерій. Тож, якщо понад тиждень не заглядати в відсік і не прибирати овочі, які зіпсувалися, цвілі буде чим поживитися. Аби запобігти появі грибка, двічі на місяць протирайте поверхню ящика содовим розчином.

Рушник

Уявити кухню без рушника неможливо, тож їх потрібно замінювати якомога частіше. Навіть, якщо, на перший погляд, вони здаються абсолютно чистими. Адже у вологій тканині швидко розвивається грибок.

Кухонний фартух

Мити фартух потрібно після кожного приготування їжі. Вологі й жирні плями — це ідеальне середовище для розмноження грибка. Тому, якщо не миєте щоразу, то робіть це регулярно і частіше.

Контейнери з крупами

У герметичних контейнерах цвілі бути не повинно. Однак лише тоді, якщо туди не потрапить вода. Навіть кілька крапель спровокує появу зеленого пушку. Регулярно мийте ємності водою з оцтом, а потім висушіть їх.

Силіконове кухонне приладдя

Вироби з силікону бережуть покриття сковорідок і каструль, і зручні у використанні. Здається, що силікон легко чиститься, тож господині лише злегка промивають лопатки. Тоді як всі ці предмети треба ретельно обробляти мийними засобами. Інакше на них з'явиться тонкий шар жиру, на якому житимуть бактерії і грибки.

Мікрохвильова піч

Не думайте, що хвилі, що випромінюються технікою, вбивають грибок. Зовсім ні. Бактерії добре живуть у таких умовах. Тому піч потрібно періодично чистити і дезінфікувати. Для цього в мікрохвильовку ставлять склянку з оцтом і включають пристрій на 1-2 хвилини. Потім треба витерти насухо.

Шафа під мийкою

Це місце – скринька Пандори. Чого там тільки немає! Від відра для сміття до старих губок, яких шкода викинути. Джерелом грибка є труби й сифон. Тож у таку шафу потрібно заглядати регулярно і добренько все вимивати.

Під холодильником

Помити підлогу під цією технікою проблематично. Однак там з конденсатом накопичується бруд, а значить – там живе грибок. Це місце хоч двічі на місяць обробляйте дезінфекторами.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень