Клеїти – легко, а зняти треба вміти: як відмити скотч із вікон

Прості способи

Через повномасштабний напад росії на Україну люди почали масово заклеювали їх скотчем. Чи допоможе цей метод – невідомо, а от знімати його зі скла точно доведеться.

Є прості методи, які допоможуть зняти зі скла залишки клею.

Побутові розчинники

Наразі можна придбати будь-які розчинники: рідину для зняття лаку, вайт-спірит тощо. Ці засоби допоможуть швидко змити залишки клею на склі, але перед початком їх використання треба обов’язково відкрити вікна.

Нашатирний спирт

Таким засобом можна відмити не лише скотч від скла, а й пластикові рами від забруднень. Спирт має різкий запах, тож під час роботи треба відчинити вікно.

Олія

Візьмуть спонжі для зняття макіяжу і змочіть їх олією. Потім обробіть ними сліди від скотчу. Через 15 хвилин липкий шар стане м’якшим і його можна буле зняти сухою ганчіркою.

Розчин соди

Соду необхідно розвести водою до густої суміші. Натріть нею сліди від скотчу і змийте.

Канцелярська гумка

Ви можете обрати цей спосіб, якщо у вас немає інших засобів, але є багато часу. Просто наберіться терпіння і стирайте всі залишки клею.

Чим не можна обробляти скло?

Не можна використовувати абразивні порошки та металеві щітки. Вони можуть залишити глибокі подряпини, через які доведеться замінити склопакет. Також не варто використовувати їдкі лужні або кислотні засоби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень