Чим прибирати, якщо закінчилися звичайні побутові засоби

Дешеві аналоги

Рецепти домашніх засобів для чищення не містять токсичних речовин і набагато дешевші, ніж ті, які є у магазинах. Прибирання потрібно проводити у два етапи – спочатку чистимо, потім дезінфікуємо.

Зробити домашній універсальний засіб для чищення з повністю екологічною формулою під силу кожному.

Оцет та харчова сода

Змішайте 1/2 склянки оцту, 1/4 склянки харчової соди, 1/2 літри води. Ви отримаєте засіб для самостійного використання або перед дезінфекцією для душової кабіни, хромованої сантехніки, вікон, дзеркал і скла.

Оцет та оливкова олія

Змішайте 1 склянку оцту, 2-3 краплі оливкової олії та додайте їх у 4 літри гарячої води. Ідеально підходить для лінолеуму.

Оцет та вода

Розведіть 1 склянку оцту у 4 літрах води. Ідеально підходить для очищення підлоги (мармур) та кахельних стін. Потім промийте чистою водою.

Цедра лимона та оцет

Цедра 3 лимонів, 125 мл оцту, 100 мл води. Помістіть шкірку трьох лимонів у пляшку з оцтом. Накрийте та залиште в темному місці на тиждень. Потім отриману рідину перелийте в пульверизатор. Додайте воду та струсіть перед використанням. Натуральний миючий засіб, який також ідеально підходить як антибактеріальний засіб для ручного прання.

Чайне дерево та олія лаванди

Змішайте 500 мл води, 25 крапель ефірної олії чайного дерева і 25 крапель ефірної олії лаванди в ємності із розпилювачем. Ідеально підходить для сантехніки, мармурових кухонних поверхонь.

Знезараження повітря

Ми все більше часу проводимо вдома. З цієї причини також необхідно дбати і про чистоту повітря, яким ми дихаємо. Можна створити суміші для знезараження повітря в будинку, використовуючи ефірні олії. Можна використовувати ефірну олію евкаліпта, герані, сосни, чебрецю (супер антибактеріальну), лимона та чайного дерева. Капніть кілька крапель ефірної олії в дифузор для олій або миску, яку розташуйте над батареєю, щоб вода з олією випаровувалась.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень