Куди подіти 3 млн українців? Стало відомо, чи загрожує Києву евакуація 

На випадок тотального знеструмлення

Директор департаменту муніципальної безпеки Київської міської військової адміністрації Роман Ткачук спростував інформацію про «плани евакуювати населення столиці».
За його словами, у місті все під контролем.

Мер Києва Віталій Кличко наголосив, що сьогодні приводів для паніки немає. Київ живе та працює і передбачає різні сценарії розвитку подій та надзвичайних ситуацій. 

– Готуючись до зими, ми закупили, залучили від іноземних партнерів та продовжуємо закуповувати генератори, теплові гармати, облаштовуємо теплопункти, забезпечуємо об’єкти критичної інфраструктури.

 

Ми робимо все, що можемо забезпечити життєдіяльність столиці в цих складних умовах, – перерахував він.

Проте ворог – підступний і цинічний, РФ робить геноцид, зокрема намагаючись викликати колапс в енергетичній сфері України.

– Комунальники, енергетики зосереджено та оперативно усувають пошкодження мереж, роблять усе, щоб мешканці мали критично важливі послуги.

 

Але ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховуємо, що найгіршого не станеться, – додав мер.

Тим часом Роман Ткачук пояснив, що міська влада все ж повинна розглядати всі можливі варіанти дій у випадку надзвичайної ситуації. Зокрема, і в разі повної й довготривалої відсутності електроенергії, водо- та теплопостачання.

Підготовка до різних сценаріїв розвитку подій є одним з елементів цивільного захисту. Це потрібно, щоб у разі необхідності уникнути хаосу.

– Система цивільного захисту має бути готова до різних варіантів, але це не означає, що ми зараз готуємося проводити евакуацію.

 

Щоб реагувати правильно, ми мусимо мати план на всі можливі випадки, – зауважив Роман Ткачук.

Він нагадав, що в кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву, які працюватимуть у випадку надзвичайних ситуацій взимку. Їх облаштують на базі соціальних об’єктів.

– Причин для розмов про евакуацію наразі немає. Так, ми напрацьовуємо різні плани, вчимо людей реагувати і бути готовими вже зараз.

 

У кожному районі давно існують евакуаційні комісії на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій – від повені до аварій на об’єктах критичної інфраструктури. Для нас важливо уникати паніки і дезінформації, – підкреслив Роман Ткачук.

Раніше видання The New York Times опублікувало інтерв’ю із керівником департаменту Романом Ткачуком, який заявив, що у Києві наразі підтримується робота енергосистеми, проте місто готуються до найгірших сценаріїв, зокрема тотальної евакуації 3 млн мешканців у разі повного відключення електроенергії.

Джерело - Факти 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень