Кредитні борги повертатимуть без відсотків, але до позичальників є низка вимог

Урядовий законопроєкт має спростити життя українцям, які опинилися у найважчих умовах  

Божникам за кредитами готують в Україні особливо лояльні умови реструктуризації боргів.

Під час дії воєнного стану кредити можна буде повертати без сплати відсотків. Втім, це стосуватиметься не всіх, адже уряд матиме низку вимог до позичальників.

Для українців, які через війну втратили роботу, дім та інше майно, розробили законопроєкт. Документ передбачає зміни в умовах розрахунків за споживчими кредитами, зокрема йдеться про реструктуризацію під час війни.

Відповідно до змін, відсотки за такими кредитами повертатимуть уже після завершення воєнного стану, зокрема виплати треба буде провести за 6 місяців після війни.

Право на обов'язкову реструктуризацію споживчого кредиту матимуть не лише ВПО, а також люди, які проживають на території, де йдуть або проходили бойові дії.

Але таку можливість дадуть тільки тим, хто реально немає з чого платити за кредитом, тобто єдиним джерелом доходів є матеріальна допомога від держави. 

Отже, скористатися реструктуризацією кредиту зможуть ВПО за таких умов:

  • якщо державна та соціальна матеріальна допомога та/або пенсійне забезпечення, а також благодійна допомога є єдиними джерелами доходу позичальника та членів його сім'ї;
  • якщо позичальник або член його сім'ї мають інвалідність внаслідок війни, і сукупний розмір доходу позичальника та членів його сім'ї не перевищує розміру двох мінімальних зарплат.

Джерело: NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень