Країни ЄС, які повторно прийматимуть українських біженців: хто в списку?

Для отримання статусу в деяких європейських країнах є певні вимоги

Багато українців виїхали до європейських країн у пошуках безпеки, однак деяким з них не підійшли умови й вони переїхали до іншої держави. Однак, не всі країни дають змогу отримати повторний тимчасовий захист українцям.

Дізнаємося, де готові приймати українців незалежно від того, чи отримували вони до того статус тимчасового захисту в іншій країні. 

В яких країнах можна отримати тимчасовий захист повторно:

  • Німеччина не обмежує прийом українських біженців після повернення з інших країн, але це вирішується на рівні місцевих чиновників. Тому перед повторним приїздом варто зв'язатися із міграційної службою в конкретному місті Німеччини та обговорити умови прийому.
  • Нідерланди. Для повторного переїзду треба відмовитися від статусу в іншій країні, бо правила забороняють мати його у двох країнах одночасно.
  • Румунія також не відмовляє біженцям у тимчасовому захисті, навіть якщо вони вже користувалися прихистком в іншій європейській країні.
  • Іспанія також повторно приймає українців, при цьому в країні не вийде обрати місто для проживання самостійно – його призначають рандомно в будь-якому регіоні. Для отримання тимчасового захисту треба подати заяву у Центрах CREADE у Мадриді, Барселоні, Малазі та Аліканте.
  • Португалія надає біженцям тимчасовий захист, незалежно від того, чи мали вони статус в іншій країні (необхідно відмовитись від статусу в попередній країні).
  • Хорватія також надає притулок українцям після того, як вони відмовляться від нього в іншій країні.

У яких країнах українським біженцям відмовлять у повторному захисті:

  • Чехія не приймає українців, які отримали прихисток, дозвіл на проживання чи довгострокову візу (понад 90 днів) в іншій державі.
  • Польща запровадила у цьому році аналогічне правило. Але через війну є можливість знаходитись на території країни без отримання пільг.
  • Швейцарія також відмовляє у повторному захисті, але може бути виняток для осіб, які переїжджають з країн, перевантажених великою кількістю біженців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень