Без цієї довідки в українську школу зась: важливе роз’яснення для біженців, які планують повертатися

Обов’язковим буде документ з іноземного навчального закладу

Якщо ваша дитина навчалася виключно за кордоном, а не у тамтешній та українській школі одночасно, необхідно буде надати навчальному закладу довідку з іноземної школи про результати навчання.

Найперше, що повинні зробити громадяни, які повернуться - це подати заяву на зарахування до навчального закладу. Школярів можуть зарахувати до тієї ж школи, в якій вони навчались раніше, або ж до іншої. Проте є один важливий нюанс — до заяви необхідно додати довідку про навчання з іноземного закладу.

В заяві, яку подаватиме один із батьків чи опікунів, мають бути вказані особисті дані дитини, назва школи і період навчання, перелік предметів.

 

Також повинні міститись результати навчання та система оцінювання.

 

Якщо ж такого документа немає, то радять скласти річне оцінювання з усіх предметів або до початку нового навчального року, або впродовж року.

Також у Міністерстві освіти зазначили, що будуть переведені у 12-бальну шкалу і зараховані та предмети, які збігаються з українською програмою. А от з інших доведеться складати іспити.

Джерело: PMG.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень