Не отримають дипломів про вищу освіту через «польський вступ»: заява Міносвіти України

У Міністерстві дали роз’яснення схеми «польського вступу»

Фото ілюстративне

Студенти, які з 2019 року скористалися механізмом «польського вступу» та уникнули складання зовнішнього незалежного оцінювання, не отримають документи про вищу освіту, адже вони не відповідають вимогам Закону України «Про вищу освіту».

Як передає Укрінформ, про це Міністерство освіти та науки повідомляє в офіційному Telegram-каналі

 «Польський вступ» - це неофіційна назва схеми, за якою студенти мали змогу обійти ЗНО. Спочатку вони зараховувались до іноземного закладу вищої освіти, вчилися там рік (можливо, навіть дистанційно), а після цього поновлювалися до українського закладу вищої освіти на старший курс.

Як зазначили у МОН, у 2019 році було внесено зміни до Закону України «Про вищу освіту»: додали норму про те, що здобувачі освіти, які хочуть поновитися до українських ЗВО, мають виконати ті самі вимоги, що виконували студенти під час вступу на цю освітню програму в рік вступу.

Однак у деяких закладах вищої освіти все одно продовжували поновлювати студентів за цією схемою.

Ми не можемо допустити, щоб ці студенти отримали документи про здобуття вищої освіти, адже хочемо бути впевненими в їхній доброчесності та кваліфікованості, - зазначили у МОН.

Саме тому після 4 років набуття чинності відповідною нормою Закону Міністерство освіти та науки заблокувало понад 450 здобувачам замовлення документів про вищу освіту, що не відповідають вимогам Закону України «Про вищу освіту».

У повідомленні зазначається, що ці здобувачі отримають можливість узяти перерву в навчанні та завершити здобуття освіти у наступному році, виконавши усі необхідні вимоги.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень