За дозвіл будувати на Толстого у Рівному музею пропонують чверть мільйона

Саме таку суму компанія «Стоград» обіцяє передати благдійному фонду, який створять музейники та громадські активісти

Компанія «Стоград», яка розпочала будівництво багатоповерхівки на вулиці Толстого, 10, пропонує активістам створити благодійний фонд для розвитку та підтримки Рівненського краєзнавчого музею, який, як визнали фахівці, перебуває в аварійному стані.

На думку компанії, до керівного складу цього фонду повинні увійти журналісти Олексій Бухало та Володимир Торбіч, Рівненський центр «Соціальне партнерство», а також  представники органів влади, бізнесмени та міжнародні спільноти, які занепокоєні аварійним станом і проблемами краєзнавчого музею.

Компанія «Стоград» запевняє,  що як тільки буде створено благодійний фонд, вона першою передасть на його рахунок 250 тисяч гривень, говорить представник забудовника Людмила Синюк:

– Проблемами музею прикриваються, зачіпаючи інтереси будівництва. Аби призупинити будівництво, використовують для цього краєзнавчий музей. Ми просимо проявити ініціативу і створити благодійний фонд для розвитку та підтримки Рівненського краєзнавчого музею. 

 

Наша будівельна компанія, як тільки буде створено благодійний фонд, першою  на рахунок фонду перерахує кошти в розмірі 250 тисяч гривень.

Своє чергою, директор Рівненського краєзнавчого музею Олександр Булига стверджує, що таку ідею підтримує. Водночас він незадоволений тим, що ні громадських активістів, ні дирекцію музею про ідею створення благодійного фонду не повідомили. Зі слів Олександра Булиги, про таку ініціативу підтримки музею йому стало відомо лише від журналістів:

– До мене офіційно про це ніхто не звертався. Хто ж міг би бути проти такого фонду. Це нормальна ситуація, створення таких фондів – це досвід не тільки український, а й світовий. Я думаю, що про це треба робити не як піар-акцію для журналістів, а запрошувати зацікавлених осіб і з музею, і громадськість, і всіх інших.

З ними погоджується і Олексій Бухало. На його думку, ініціатива слушна, адже будівля музею - в аварійному стані. Але рятувати його, вважає журналіст, потрібно не ціною 12-поверхового житлового будинку поруч.

Нагадаємо, забудовник та державна архітектурно-будівельна інспекція  Рівного запевняють, що будівництво багатоповерхівки на вулиці Толстого, 10 за краєзнавчим музеєм є законним.

Своє чергою громадські активісти виступають проти цього будівництва, при цьому вони посилаються на документи з Міністерства культури, згідно з якими земля на Толстого 10, частково перебуває в охоронній зоні архітектурної пам‘ятки. Крім того, вони занепокоєні тим, що зведення 12-поверхового будинку може не лише зіпсувати зовнішній вигляд пам’ятки архітектури, а й вплинути на її руйнування.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень