Ковальчук скликає позачергову сесію Рівненської обласної ради

Голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук підписав розпорядження про скликання на 23 лютого 2016 року позачергової сесії, щодо видачі спецдозволів на геологорозвідку та дослідно-промисловий видобуток бурштину у Сарненському та Березнівському районах.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Зокрема, за словами Володимира Ковальчука, 16 грудня 2015 року Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно якої обласна рада у 30-денний термін повинна надати відповідь компанії, яка подала заявку щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, яке, в тому числі, передбачає дослідно-промислову розробку бурштину. Якщо ж у цей час підприємство-заявник не отримає відповіді – вважатиметься, що депутатський корпус автоматично погодив видачу такого дозволу», – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, до Рівненської облради надійшло п’ять пакетів документів від Державної служби геології та надр, підприємства «Укрбурштин» та компанії «Українські поліметали» з проханням надати спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку бурштину ділянки Олексіївка-2 Сарненського району. Голова облради Володимир Ковальчук вважає, що це спроба «пограбувати Рівненщину»

Саме тому голова облради скликає позачергове засідання, аби не дозволити підприємствам монополізувати видобуток бурштину. Окрім того, Володимир Ковальчук закликає колег по депутатському корпусу звернутися до Уряду щодо внесення змін до постанови Кабінет міністрів України та збільшення терміну розгляду заяв підприємств хоча б на три місяці.

Адже за тридцять днів важко ґрунтовно дослідити документи подані компаніями і, як результат, нечесні підприємці можуть отримати контроль над видобутком бурштину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень