У Рівному з’являться вулиці Червонія та Музичка

На їх честь перейменують вулиці, які до цього були названі іменами комуністів

У Рівному з’являться вулиці Василя Червонія та Олександра Музичка (Сашка Білого). Голова облради Володимир Ковальчук звернувся до міської ради з проханням перейменувати одну з вулиць обласного центру на честь видатного українського політика, народного депутата України чотирьох скликань, Члена Вищої церковної ради УПЦ КП, голови парафіяльної ради рівненського Свято-Покровського собору та голови Рівненської облдержадміністрації у 2005-2006 роках Василя Червонія, таким чином, вшанувавши його пам'ять. Втім, яка саме вулиця носитиме ім`я Червонія, Володимир Кловальчук ще не знає, каже, вирішуватимуть це на громадських слуханнях:

 

- Я взнав, що вже посткомуністичні вулиці будуть перейменовувати і одразу взяв ініціативу по одній із вулиць, щоб вона була в честь Василя Червонія. Ну, на громадських слуханнях будемо визначати (яка саме вулиця, -ред.)

Зазначимо, що аналогічну пропозицію на одному з засідань комісії в міській раді озвучила нещодавно й заступник міського голови Галина Кульчинська.

Тим часом, начальник міського управління культури Тарас Максименко каже, що також є пропозиція про перейменування однієї з вулиць на честь Олександра Музичка. Які саме вулиці перейменують на честь знаних рівнян, поки не відомо. Ці питання вирішуватимуть на засіданні спеціальної комісії з перейменувань вулиць. Експертна рада у складі істориків та громади міста засідатиме у п’ятницю о 15 год. в приміщенні редакції газети «7 днів».

Нагадаємо, на виконання закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні» у Рівному готується рішення про перейменування 32 вулиць. 

А тут можна переглянути пропозиції щодо перейменувань вулиць.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень