Кому і скільки додали до пенсії з 1 грудня

Реальні цифри

З 1 грудня 2020 року, завдяки підвищенню розміру прожиткового мінімуму, в Україні відбулося чергове підвищення пенсій і соціальних виплат.

Суми виплат змінилися, зокрема для непрацюючих пенсіонерів, шахтарів, осіб з інвалідністю внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, інвалідів внаслідок війни та учасників бойових дій, а ще - ветеранів війни, членів сімей загиблих ветеранів і деяких інших соціальних груп.

Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Так, згідно з законом, мінімальна пенсія зросла з 1712 до 1769 гривень (на 57 грн), а максимальна — з 17120 до 17690 гривень (на 570 грн).

Міністерство оприлюднило інфографіку, яка показує, як зріс мінімальний розмір пенсійної виплати, зокрема особам з інвалідністю та учасникам бойових дій.

Крім того, збільшили з 1 грудня пенсії членам сімей загиблих ветеранів війни, жертвам нацистських переслідувань з-поміж осіб з інвалідністю та членам сімей загиблих жертв нацистських переслідувань й пенсії за особливі заслуги перед Україною. Зросли також розмір соцдопомоги на догляд особам з інвалідністю внаслідок війни та надбавка донорам.

Нагадаємо, що незабаром в Україні перестануть виплачувати так звані "соціальні пенсії". Що робити тим, кому бракує стажу, читайте тут. 

А щоб дізнатися, які фактори впливають на розмір пенсії і чому її розмір може різнитися за, здавалося б, однакових умов - радимо переглянути цю статтю: 

У ПФУ розповіли, які фактори впливають на розмір пенсії.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень