У ПФУ розповіли, які фактори впливають на розмір пенсії

І чому він різниться у людей, які працювали в однакових умовах

Колаж - Радіо Трек. Фото ілюстративне

Буває, що громадяни стикаються з незрозумілими ситуаціями при нарахуванні пенсії.

Наприклад, люди тривалий час пропрацювали в одному колективі і отримували однакову зарплату, а згодом - вийшли на пенсію в один і той же час, однак виплати у них істотно відрізняються.

У чому справа, пояснила начальниця управління методологічного забезпечення Пенсійного фонду України Світлана Шута, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Зокрема, з подібною проблемою до консультантів ПФУ нещодавно звернувся пенсіонер із Луганської області.

«Ми багато років працювали в одній бригаді, отримували однакову зарплату, а пенсія у всіх різна. Як таке може бути?», — поцікавився чоловік.

Співробітник фонду пояснила, що пенсія у двох людей не може бути однаковою тільки тому, що вони «певний період часу працювали в одній організації».

При призначенні та обчисленні розміру пенсії до уваги беруть усю трудову діяльність людини. Підкреслюю, всю: з першого дня оформлення на роботу до останнього. І те, що ви деякий час працювали разом у певній організації та отримували за це однакову зарплату, не дає підстав говорити про те, що у вас повинен бути однаковий розмір пенсії.

 

Адже кожна людина, яка багато років працювала разом з вами, має свої індивідуальні дані: хто працевлаштувався відразу після школи, хтось вчився, хтось отримав премію, а хтось - ні. Крім того, на розмір пенсійної виплати впливає і рік виходу на пенсію, — пояснила Шута.

Представниця ПФУ також розповіла, що визначальних факторів може бути багато. Тому і пенсійні виплати не збігатимуться.

До пенсії можуть встановити надбавки та доплати, які суттєво збільшують розмір виплат.

 

Однаковий розмір пенсії — це мінімальний розмір, менше якого людина не може отримувати, і максимальний, коли пенсія не може бути вище певного показника, — підсумувала Світлана Шута.

Нагадаємо, в Україні збираються скасувати так звані «соціальні» пенсії. Через це громадяни, які не мають достатньо трудового стажу, отримуватимуть зовсім інші виплати.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень