«Ключова точка – Херсонщина»: Військовий експерт оцінив перспективи завершення війни

 Експерт також спрогнозував, що буде після падіння путіна

Фото з мережі
Фото з мережі

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній вважає,  що можливі терміни закінчення війни росії проти України визначить те, як розвиватиметься ситуація на фронті.

Нині в Україні ключовою точкою є Херсонська область, де перебуває велике угруповання російських військ, що налічує 25 000 військовослужбовців. Втім, коли сили російських окупантів на окупованій частині Херсонщини впадуть, то це запустить ланцюгову реакцію як щодо армії країни-агресорки рф, так і щодо її еліт.

Звільнення Херсона – це буде все. Існує ймовірність, що після звільнення Херсона ми втратимо путіна з усякого погляду, тому що для нього втрата влади – це втрата життя, – розповів Тарас Загородній.

Він також додав, що нові еліти, які прийдуть до влади в рф після падіння путіна, можуть спробувати вийти на переговори з Україною щодо війни.

Що стосується часових меж, то за оптимістичним сценарієм це триватиме півроку. Однак якщо путін завтра сконає, ці процеси можуть вкластися і в чотири місяці. За песимістичним – ми виходимо в літо наступного року, – припускає експерт.

Також він наголосив, що зараз в України та Заходу склався консенсус щодо того, що не можна вести переговори з росією до того часу, поки країна-агресорка не виведе свої війська на межі станом до 24 лютого цього року.

За словами експерта, у війні вже був поворотний момент. Ним стали вибухи у Криму. Ця ситуація показала, що удари по окупованому півострову не призвели до ядерного удару з боку рф і ядерної війни не буде.

Путін злякався, а російська еліта не готова до протистояння, як заявлялося, – зауважив Тарас Загородній.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень