Китай допоможе Казахстану захистити свою Незалежність, територіальну цілісність та суверенітет (ФОТО)

Сьогодні китайський лідер Сі зустрінеться з путіним

Сьогодні в Самарканді китайський лідер Сі зустрінеться з російським лідером Пу в межах саміту восьми країн Євразії. Саміт проходить в Узбекистані.

Цікаво, що Сі вперше за два з половиною роки залишив Китай.

Вочевидь має сказати лідерам сусідніх країн щось важливе.

Приміром, по дорозі до Самарканду він зупинився вчора в казахському Нур Султані, аби повідомити на весь світ, що Китай готовий допомогти Казахстану в забезпеченні його Незалежності та територіальної цілісності.

Вочевидь, це певний такий месидж, зокрема, путіну та всім у росії, хто марить ідеями вторгнення до північного Казахстану з метою відторгнення цих територій на користь РФ.

Китай чітко дає зрозуміти, що такого не допустить. Його заяву активно цитують провідні інформ-агенства світу.

Урядове видання Китаю Global Times окрім іншого зазначає, що в узбецькому Самарканді відбудеться й двостороння зустріч між путіним та Сі.

При цьому South China Morning Post вказується, що це буде їх перша зустріч після вторгнення росії до України й нагадується, що на офіційному рівні Пекін ще ні разу не критикував Москву за такі дії й навіть не називав їх таким словом, як «вторгнення».

Може, прийшов уже час назвати?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень