Кінець субсидіям: в уряді назвали дату збільшення мінімальної зарплати в Україні

Її піднімуть на 14%

Мінімальна зарплата в Україні зросте на 14% у 2024 році. Замість нинішніх 6700 гривень українці отримуватимуть мінімально 7651 гривню.

Розрахунок оприлюднила Федерація профспілок, посилаючись на перше засідання спільної робочої комісії з підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімалки:

  • розмір мінімальної заробітної плати — 7651 грн (зараз — 6700 грн);
  • розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду єдиної тарифної сітки — 3443 грн (зараз — 2893 грн).

За інформацією Мінсоцполітики, фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах квітня 2023 року склав 7782 грн, тобто мінімальна зарплата наступного року буде меншої від прожиткового мінімуму 2023 року.

Міністерство фінансів до 19 червня очікує від Міністерства економіки уточнений макропрогноз, щоб порахувати необхідні бюджетні видатки для забезпечення запропонованих розмірів мінімалки.

Джерело: Мінфін

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень