Кімнатні квіти, які не можна тримати у спальні (ФОТО)

Через них ви ризикуєте втратити нормальний сон і навіть захворіти

Деякі рослини категорично не рекомендується тримати вдома, особливо у кімнаті, де ви спите. Вони можуть викликати неприємні відчуття і завдавати шкоди для здоров'я.

Сьогодні розповідаємо про 5 таких небезпечних «сусідів».

Кротон

Рослина має дуже гарне листя незвичайного забарвлення, що переходить від зеленого до червоного. Належить до сімейства молочайних, але схожа на маленьке деревце з великими витягнутими листками. Цвіте кротон рідко, дрібними білими квіточками.

Рослина має отруйний сік. Потрапляючи на шкіру, він може спричинити опіки. Проте найнебезпечніше, якщо сік кротона потрапить всередину організму — у кров або шлунок. Він настільки отруйний, що може призвести навіть до смерті.

Лілія

Рослина має приємний терпкий аромат. Він не шкідливий на вулиці, оскільки розсіюється в повітрі.

А от якщо букет лілій поставити у кімнаті, то можна прокинутися з головним болем і втомою. Квіти виділяють велику кількість вуглекислого газу, який шкодить людському організму, особливо уві сні.

Рододендрон

Приваблює багатьох любителів кімнатних рослин, оскільки має безліч гарних кольорів і рясно цвіте.

Але є деякі види рододендрону, які небезпечні для людини, наприклад, азалія Сімса.

Сік листя цієї рослини містить речовину андромедотоксин, яке може викликати безліч неприємних відчуттів — нудоту, захворювання кишківника, збої у роботі серця, розслаблення мускулатури. Можливі навіть летальні випадки.

Рясне цвітіння азалії здатне викликати запаморочення і непритомність. Небажано тримати цю рослину у будинку, де є діти або домашні улюбленці.

Орхідея

Ця чудова квітка вважається символом краси і вишуканості.

Однак деякі сорти орхідеї виділяють у повітря пилок, який шкідливо впливає на організм. Вона розслабляє і заспокоює нервову систему.

Але якщо довго вдихати цей солодкий і нудотний аромат, можна відчути головний біль і запаморочення. Не можна довго дихати таким повітрям, інакше стан буде погіршуватися: з'явиться безсоння, дратівливість і депресія.

Тому орхідею краще поставити поруч з робочим місцем, але ніяк не в спальні.

Молочай

Безліч різновидів цієї рослини вирощують у будинках. Як можна зрозуміти з назви, стебло молочаю містить білуватий сік, який дуже шкідливий для людини.

Цей сік викликає роздратування на шкірі і навіть отруєння. Тому до квітки потрібно ставитися з обережністю.

Його колючками можуть подряпатися, до прикладу, діти чи домашні тварини.

За матеріалами Ukr.Media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень