Волинський «чорнобривець» Василь Рижук знову почав засівати «сонячними квітами» українські дороги (6 ФОТО)

Уже 20 років він створює «квітучий прапор України»

Волинський скульптор-монументаліст, заслужений діяч мистецтв України Василь Рижук, який уже понад 20 років власним коштом заквітчує волинські дороги соняшниками та чорнобривцями, знову продовжує свою улюблену справу.

Як пише «Під Прицілом»

Пану Василю за всі ці довгі роки вдалося заквітчати близько 700 кілометрів автошляхів та тисячі клумб.


Він переконаний, що глобальні зрушення починаються з маленьких справ. Тож соняшниками та чорнобривцями біля автотрас заохочує людей до змін у країні.

В репортажі, знятому цими днями, ми бачимо Василя Рижука за роботою в яскравому комбінезоні.

Його мета - аби влітку «узбіччя волинських доріг рясно заквітчали».

- Це непроста робота. Спочатку я змушений підготувати ґрунт, потім посіяти квіти, підлити їх у спекотний період та й прополоти від бур’янів. І усе це я роблю самотужки. Рідко коли хтось зрозуміє мій задум та долучиться до роботи, – каже квіткар.

Василь Рижук та Вікторія Прийма -- кореспондент "Під прицілом"

Щороку, як зазначив чоловік, він засіває чорнобривцями та соняшниками декілька десятків кілометрів доріг.

Проте, скільки уже зробив цього року – тримає у секреті, адже, як стверджує «Під Прицілом», боїться, аби ніхто не наробив шкоди та не зіпсував його роботу.

- Є дуже багато шкідників, які просто можуть зіпсувати мою клопітку працю і влітку ніякі квіти не зацвітуть. Все роблю по своїй можливості.

Як розповів чоловік, за своєю професією він скульптор і це його наймасштабніший проєкт, який він назвав «квітучий прапор України».

- Для мене – це дуже важливий проєкт. Коли я його починав, то узбіччя дороги були у поганому стані, а зараз я бачу результат.


Перш за все своєю працею я намагаюся підняти імідж нашої держави, розвивати українське квітникарство, про яке говоритимуть у цілому світі, а також – надаю естетичного вигляду узбіччям автомобільних доріг.
 

Окрім того, чорнобривці та соняшники – це символи нашої країни, тому цей проєкт присвячується усім полеглим українським воїнам", – зазначає митець.

Чоловік мріє про те, аби до нього долучися небайдужі люди по всій країні і своїми руками допомагали йому у цій нелегкій справі:

- Хто хоче - долучайтесь.
 

Разом ми зробимо нашу країну квітчастою та привабливою, – закликає Василь Рижук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень