Казати, що «Хороших росіян не існує» це – нацизм чистої води, - Віталій Портніков (ВІДЕО)

«Треба називати речі своїми іменами» (с)

Гостру заяву озвучив вчора в ефірі «Еспресо» відомий політичний оглядач і журналіст – Віталій Портніков.

Цьогорічний лауреат Шевченківської премії , вочевидь, зробив це достатньо випадково, навіть, для самого себе, але немає сумнівів, що він сказав саме те, що справді і думає.

Зрештою, українське суспільство, зранене війною, в чомусь зрозуміти можна, але необхідно і, як каже Портников: «Ідеологічно – називати речі своїми іменами».

Віталій Портніков є лауреатом Шевченківської премії за 2023 р. у галузі Журналістики

ОТЖЕ

Під час суботнього ефіру Віталій Портніков дав розлогу доволі компетентну картину передісторії того, що відбувається нині в Ізраїлі, провівши, зокрема, й цікаву паралель між палестинцями та вірменами.

І ті й інші, на думку Портнікова мали шанс, знаходячись, у достатньо сильній позиції, піти на переговори відповідно з Ізраїлем та Азербайджаном, аби домовитися про який реально прийнятний для усіх компроміс, який би гарантував їм мир та благополуччя на довгі роки.

 

Однак, і в тих, і в інших не вистачило на це розуму та доброї волі, бо ініціативу в них перехопили радикали, що, зрештою, призвело до втрати Вірменією всього Нагорного Карабаху та до перетворення сектору Газа на територію підконтрольну – терористам організації «ХАМАС».

До речі, на думку Портнікова, доля світу зараз вирішується на Кавказі і залежить від того чи вирішить Азербайджан входити на територію Вірменії, аби взяти під свій контроль Зангезурський перевал

При цьому, говорячи про Україну, той самий Портніков заявляє, що «Україні йти на жодні переговори з Росією не можна, бо Росія це країна-терорист».

- Тоді, що це означає, що є «хороші руські»? – запитала співведуча, апелюючи до попередньої тези, що не всі палестинці однакові, просто, серед них верх взяли саме терористи.

На це Портніков відповів дослівно таке:

- Ні, чекайте…

Звичайно є! Сама ідея, що немає нормальних росіян, це така ж ідея, що немає нормальних палестинців. Це – нацизм чистої води – я перепрошую.

Ідеологія нацизму така прекрасна, - повів він далі з нервовим усміхом та сарказмом. – Я знаю, що багатьом українцям вона сприймається,  я розумію людей, які просто так хочуть дивитися на світ, але це… не треба…

Ідеологічно треба називати речі – своїми іменами.

Епізод саме наведеної вище заяви Портнікова

При цьому, варто переглянути весь виступ Портникова, який пророкує не багато не мало нову Світову війну і заявляє, що головне для України зараз потрапити до кола країн, які не братимуть участь у цій війні, а будуть «спостерігати за нею із умовно театральної ложі».

Як за трагічною виставою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень